Vælg den rigtige redningsvest

Vi er nu på vej ind i den kolde tid. Det betyder, at vi har mere tøj på og dermed har større krav til redningsvesten.

Normalt, og i sommertiden, bruger jeg en redningsvest på 150 Newton. Den kan snildt bære mig. Det man skal huske, er når vesten opgives til 150 newton, så er det udover mål for hvor meget den kan bære, også et mål for hvor meget den kan vende i vandet.

Når vi sejler i efterår,- og vinter halvåret, så har vi flydedragt på. Den har en værdi på 100 newton. I forhold til at vende en person i vandet, så skal de 100n trækkes fra redningsvestens newton. Hvis vi har en 150n vest på, så er der lige pludselig kun 50 n til at vende personen.

Jeg har købt en 300 newton oppustelig redningsvest, som bruges sammen med flydedragten. Så kan jeg vendes i vandet og dermed undgå, at ligge med snuden nedad i vandet. Det kan godt være usundt i længden.

Det er vigtigt, at man kan holde sig tør og ikke mindst flydende når man er på vandet. Her i vinterhalvåret, er der ekstra krav til udstyret. Vi skal jo gerne have alle med hjem igen.

Husk også at få kontrolleret og tjekket udstyr og redningsveste

Redningsvest med opdrift på 275 Newton (300 newton)
Der produceres redningsveste med en opdrift på 275 / 300 N, som er den største opdrift en redningsvest kan have. Denne type veste er sikker for alle personer – uanset farvand og vejrforhold. Den er sikker sammen med flydedragt, kraftigt regntøj m.m.

Redningsvest med opdrift på 150 Newton:
En opdrift på 150 N bruges i langt de fleste redningsveste, og kan holde alle personer (op til 150 kg) flydende – også i bevidstløs tilstand. Med en redningsvest i denne kategori, vil du kunne færdes i alle farvande og stadig føle dig sikker i sommer perioden, hvor man ikke har så meget tøj på.

Mundstykke på oppustelig redningsvest. Ekstra sikkerhed hvis vesten ikke selv puster sig op og kan bruges til at regulere mængden af luft i vesten.

Når man bruger oppustelig redningsvest, er det muligt, at tilpasse vesten, ved at regulere mængden af luft i vesten. Ligger man for højt, kan man lukke lidt luft ud og man kan efterfølgende puste mere luft i vesten. Kræver dog at man er sikker på, at man har kontrol over situationen.

Og husk,- Svømmeveste er ikke redningsveste.
Og husk,- Blebørn skal have specielle redningsveste på, ellers er det bleen, som giver opdriften og de kommer til at ligge med hovedet nedad.

Redningsvest, godkendt til blebørn.

Lignende artikler