Pelamide – Bonansa tun i Kalø Vig

Efter at vi havde læst om Pelamider og bonansa tun i Kalø Vig, skulle vi, i lighed med mange andre lige en tur til Studstrup og Kaløvig lystbådehavn, for at se om det kunne lykkedes at finde sådan et par stykker.

Det blev til en fin nul tur i godt vejr. Ingen fisk var der nok af.

Vi kunne konstatere, at når sådanne historier om små tun kommer i medierne, så står lystfiskerne skulder ved skulder. Mange havde fået samme ide.

Der var dog ingen fisk, men så kunne vi jo bare nyde det gode vejr.

Vi parkerede ved Kaløvig bådelaug. Vi havde egentligt en ide om, at tage jollen med, men slæbestederne i Kaløvig bådelaug, er forbeholdt medlemmerne. Ærgerligt at man ikke kan bruge slæbestederne til at søsætte.

Men vi tog en vandretur mod Studstrupværket og gik ned langs kanalen. Tror at det er deres kølevand, som render ud der. Mange stod og fiskede i kanalen. Jeg var dog forundret over, at de såkaldte Pelamider skulle kunne finde på at gå op i den kanal. Tror måske at det er tilfældigt. Lidt i lighed med, når en makrelstime kommer ind i en havn.

Stille dag med udsigt ud over Kaløvig

God tid til at holde kaffepauser og nyde vejret.

Der var mange forskellige aktører på vandet. Fluefiskere på SUP boards. Joller. og så lige et spørgsmål. Et par stykker i pontonbåde. Når jeg er i jollen, skal jeg 100 meter fra land når jeg troller. En pontonbåd med el motor, som slæber en flueline tæt på kysten. Er det at trolle? Jeg ved det ikke, men jeg anser det som at trolle, uanset det er en fluestang man slæber. Men som nogen siger: Det er nok noget andet?

Studstrup værket ligger lige ved siden af. Det er første gang jeg fisker der. Jeg kan forestille mig, at det måske er godt at fiske efter ørreder i vinter månederne på af vandet som kommer ud der.

Et par dykkere, som undervandsfiskede kom også forbi. De svømmede en stor bue uden om os som stod på land og fiskede. Pænt af dem, men nok også for egen sikkerheds skyld. De kunne fortælle, at de slet ikke havde set fisk.

Så det blev til en dag uden fisk.

Selv om, at man ikke fanger fisk, kan man godt være koncentreret.

Og hvad er så en pelamide?
Pelamider er en gruppe af makrelfisk.
De er nært beslægtede og omfatter slægterne Sarda og Orcynopsis.
I danske farvande kan man finde rygstribet pelamide (også kaldet atlantisk bonito) og ustribet pelamide. Pelamider lever pelagisk (i stimer) og har vid udbredelse i de tropiske og subtropiske have.

Pelamider og tun er begge makrelfisk.
Pelamider er en gruppe af makrelfisk, der omfatter slægterne Sarda og Orcynopsis.
I danske farvande kan man finde rygstribet pelamide (også kaldet atlantisk bonito) og ustribet pelamide1. Pelamider lever pelagisk (i stimer) og har vid udbredelse i tropiske og subtropiske have.

Tun er også en type makrelfisk, der tilhører tribusen Thunnini.
Tunas, bonitos og marlins er de eneste fiskearter, der kan opretholde en kropstemperatur højere end omgivende vand.
Kilde: AI

Lignende artikler