Bønnerup – ingen fisk – men mystik

Dagens tur gav ingen fisk, lige bortset fra en enkelt skrubbe til Øland. Der var helt dødt og alle de fiskere, som vi talte med, havde ikke fanget noget i dag. Det er første gang at jeg har været i Bønnerup og ikke engang fået et hug. Jeg har dog oplevet, at hen over sommeren har der været få flade og mange fjæsinger.

Vi fiskede på vanddybder fra 2,5 m til 10 meters dybde, uden at finde fisk.

Jeg gad vide om fjæsing har udkonkurreret de flade. Jeg håber, at fladfiskene kommer tilbage, når temperaturen i vandet falder igen.

Til gengæld, så filmede vi det meste af turen. Det er helt tomt for fisk. Et par enkelte krabber og en enkelt fjæsing, var hvad der lod sig filme. Indtil de sidste minutter, hvor vi lå stille uden for havnen. Der fik vi filmet nogle snegle. Nogle typer som jeg ikke har set før. Spuuuki.

Snegle på bunden af Kattegat

De fleste steder vi fisker ved Bønnerup, er det ren sandbund. Men der er en øst – vest gående bremme af tang m.m. på 6 meter vand. Der er blevet ofret et par forfang der og det er godt til at holde på et anker.

Et af tangbælterne ved Bønnerup

Vi har tidligere, når kameraet har været med, kunne se mange fisk, og især fladfisk. I dag blev det til en enkelt fjæsing som ville filmes

Men ovenvande – frisk vejr

Når vi fisker på Kattegat, så fisker vi oftes ved, at vi lader jollen drive med vind og strøm. Men hvis der er for meget vind eller strøm, kaster vi ankeret ud, uden at folde det ud, så det bare slæber hen over bunden. Det er med til at sænke farten, så vi driver i passende fart.

Lignende artikler