Så er der igen fjæsing

Søndagens tur gik til Bønnerup, for at lede efter fladfisk, men vi kunne konstatere, at der nu igen er masser af fjæsing ud for Bønnerup. Vi var dernede for 3 uger siden og der fangede vi en enkelt fjæsing. Hvad er det egentligt der gør, at i løbet af 3 uger, så eksplodere antallet af fjæsing.

Som så mange før, blev jeg igen overrasket over, hvor mange fjæsinge der er og hvor aggressive de er på krogene. Det var stort set umuligt, at kaste ud, uden at få fjæsing med ind. oftes var der fjæsing på begge kroge på forfanget. Det er en fisk, som jeg har en del respekt for. (kan ikke lide den spidse negle) Vi havde mere end 50 fjæsing i båden på de par timers fiskeri. (Det blev dog også til 15 flade)

Vi så flere gange, at når vi hev dem op, så fulgte der 3 – 4 stykker bagefter. Der var en del både ude og vi kunne se, at stort set alle hev masser af fjæsing ind.

Pas på fjæsingens pigge

Ud over piggene på ryggen, som er meget tydelige, så er der også giftpig ved gællerne. De er mindre synlige.
Når vi har fjæsing, tager jeg dem med en åletang. Så er der nogenlunde styr på dem.
Se evt også side om fjæsing – giftig fisk

Men, nu er det jo ikke lutter klage. Vi fik dog også fanget fladfisk.

Netholder til fladfisk

En bekendt, har været så flink, at lave en ring og holder til åleposen, så nu har jeg en fin basketboldkurv til de flade. Dejlig praktisk, når vi fisker fra jollen.

Lignende artikler