Ny sejlsikkert app

Fra i dag kan man gratis downloade den helt nye SejlSikkert Alarm app, så man kan slå alarm fra vandet med et enkelt klik på mobilen. Appen opgiver din position via mobilens GPS, så redningsmandskabet ved præcis, hvor de skal sende hjælpen hen og derved spares tid på unødig eftersøgning. Appen, som er en ekstra sikkerhed til dig, der bruger mobilen som livline til land, fås både til iOs og til Android

Ud over den hurtige adgang til at tilkalde hjælp, kan appen også sættes til at tracke din sejlrute, fx hvert femte minut, så man kan spore din færden, hvis der skal sættes en eftersøgning i gang. Sidst men ikke mindst kan du lave en sejlplan med et tidspunkt for din forventede tilbagevenden til land, og hvis du ikke reagerer på det givne tidspunkt, modtager dine pårørende en sms, som de kan reagere på og slå alarm, hvis de ikke kan få kontakt til dig.

Bruger du SejlSikkert Alarm appen, øger du chancerne for at få hurtig hjælp, hvis du kommer i nød. Redningsmandskabet kan se din position, når du slår alarm, så de hurtigt kan sende hjælpen af sted, og de kan søge mere præcist efter dig. En anden fordel ved appen er, at dine pårørende på land har bedre mulighed for at slå alarm, hvis du ikke vender hjem fra sejlturen som aftalt, fordi appen sender besked til dem, hvis du ikke melder ”Alt ok” på et på forhånd aftalt tidspunkt. 

Læs mere hos Sejl sikkert om den nye APP

Det er en god ting, at have med som ekstra sikkerhed. Du bør dog stadig overveje brug af VHF og andet maritimt udstyr. Mobilen bør ikke stå alene som sikkerhedsudstyr og kun kystnært, hvor der er mobildækning.

Lignende artikler