Egense, makrel og fjæsing

Søndagens tur, gik sammen med Øland, til Egense for at se, om vi kunne finde makreller. Vi fandt en hulens masse fjæsing, men heldigvis også en spandfuld makreller. Fjæsing kom ud igen med ondt i tænderne. Makreller kom med hjem til grill.

Makrellerne blev fanget på forfang med et blink nederst. Vi lå et stykke længere ude end de 2 store sideafmærkninger (grøn / rød) og fandt makreller på 9 til 11 meter vand.

Makreller gøres klar til grill og røgeovn
Makreller renses

Makreller bør renses hurtigt efter, at de er fanget, da de ellers godt kan blive harske. De bør også køles hurtigt ned, så de ikke bliver løse i kødet.

Fyret på Hals Barre. Foto Jeanette Salling

Hvor Limfjorden møder Kattegat, er yderst Hals Barre fyr, så kommer de store sideafmærkninger (mellemfyrene) og næsten inde ved Egense står “salt og peber” de tre steder nævnes ofte i forbindelse med fiskeri ved udmundingen af Limfjorden.

Limfjorden, sideafmærkningerne (mellemfyrene) set ud mod Kattegat. Renden er 10 – 12 meter dyb.

Læs evt også: Grej til makreller

Fjæsinge er meget aktive i tiden og nogle gange er jeg ved at tro, at det er lige før, at de kan fanges på en gammel tørresnor. De fanges på bund forfang, på blink og på makrelforfang. De fanges i stort set alle dybder. Jeg undrer mig meget over, at der er så mange fjæsing. Det syntes jeg ikke, at der var for år tilbage. Hvad er sket, siden, at der er så mange nu.

Flere gange var der fuldt hus Med fjæsing på forfanget. Her var vi heldige at nogle faldt af, inden de kom i båden.

Nogle gange, kan det være næsten umuligt at finde andre fisk, da fjæsing springer på så snart de ser krogen.

Egense Sejlklub har et godt slæbested, som kan anbefales, hvis man vil i den østlige ende af Limfjorden. Du finder info om slæbestedet her.

Lignende artikler