Makreller er en type fisk, der tilhører familien Scombridae. De er kendt for deres karakteristiske blanke, sølvfarvede kroppe og de karakteristiske striber, der løber langs deres rygge.

Makreller er populære blandt fiskere og fanges på grund af deres velsmagende kød og ernæringsmæssige værdi.
Det er en spændende fisk at fange, ikke mindst på grund af figthen. Makrellen er en stærk fisk.

Her er nogle interessante oplysninger om makreller:

Makreller findes i havene rundt omkring i verden og er ofte til stede i store stimer nær havoverfladen. De er kendt for deres vandringer og kan svømme over store afstande.
Her i Danmark er det typisk i månederne juni – september at der er mange makreller. Det er min oplevelse, at makreller i Vesterhavet er større end makreller i Kattegat.

Makreller er en kilde til sundt fiskekød, der er rig på protein, omega-3-fedtsyrer, vitaminer og mineraler. De er især kendt for deres høje indhold af omega-3-fedtsyrer, der er gode for hjerte-kar-sundheden.

Makreller fiskes kommercielt i mange dele af verden. De kan fanges ved hjælp af forskellige metoder, herunder trawlfiskeri, ringgarnsfiskeri og stangfiskeri. Jeg har kun prøvet at fange dem på stang.

Makreller kan tilberedes på forskellige måder, herunder røgning, grilling, stegning, eller de kan bruges i forskellige retter som makrel i tomatsovs eller stegt makrel. De er en populær ingrediens i mange kulturer og køkkener.

Makrel i dansk mad: I Danmark er makrellen en velkendt og værdsat fisk. Den bruges ofte i traditionelle retter som “stegt makrel med kartofler og persillesovs” eller “makrel i tomatsovs,” som ofte spises på smørrebrød.
Jeg tilbereder typisk makrellen på grill, eller i røgeovnen

Bæredygtighed: Som med al fiskeri er det vigtigt at overvåge og regulere makrelfiskeriet for at bevare bestanden. Der er internationale aftaler, der styrer kvoter og beskyttelse af makreller for at sikre, at de ikke bliver overfisket.

Makrel i naturen: Udover deres kulinariske betydning spiller makreller også en vigtig rolle i økosystemet som byttedyr for større rovfisk, fugle og havpattedyr.

Makreller er en alsidig og velsmagende fisk, der nydes af folk over hele verden, både på grund af deres smag og deres sundhedsmæssige fordele.

Når vi fisker efter makreller, er der forskel på grej, afhængig af, om vi fisker fra båd, eller fra kyst / mole. Når vi er i jollen, fisker vi oftest lodret ned. Et makrelforfang med en tung blink i enden gerne 100 gram eller mere. Jeg oplever ofte at makrellerne går ved bunden og så er det godt at kunne komme hurtigt ned. Hvis vi troller efter båden, er det ofte bare med et blink på, som slæbes et stykke efter båden.

Fra kysten er det blink eller gennemløber vi bruger på en spinnestand. Der skal typisk kastes 60 – 80 meter ud fra kyst. Så finder man makrellerne på vej ind. Hvis der er mange småfisk i vandet, har vi oplevet at makrellerne går et par meter fra land. Om vi fisker fra kyst eller mole, så er det samme grej.

God fornøjelse med fiskeriet

Kilde: Ole Madsen & AI