Kan du bruge havnens sikkerhedsudstyr

Mange lystbådehavne, sejlklubber og FLID (foreningen af lystbådehavne i Danmark) gør et godt stykke arbejde for at gøre havnene mere sikker. FLID kører nu en ny kampagne, både for at få flere havne certificeret som sikker havn, men også for, at vi som brugere bliver OBS på sikkerheden i havnen.

Kampagnen kører med bl.a. denne tekst og film:

KAN DU BRUGE HAVNENS REDNINGSUDSTYR?

En ny sæson står for døren, snart summer havnene af liv. Men vandet er stadig koldt og falder man i vandet, er en hurtig indsats afgørende. Brug 2 minutter på at se filmen ”Kan du bruge havnens redningsudstyr?” og bliv klogere på, hvordan du bruger redningshagen, redningskransen eller løfter en bevidstløs person op af vandet med den løse stige. Øv jer sammen på havnen og vær klar til at gribe ind, hvis uheldet er ude. Filmen er en del af projekt Sikker Havn, af Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID), der er støttet af TrygFonden.

Du kan se filmen her, samt finde mere materiale om sikker havn.

Det er vigtigt, at man lærer at bruge sikkerhedsudstyret, inden man falder i vandet. Er man uheldig og falde i vandet i en lystbådehavn, så husk, at der er en badestige på stort set alle lystbåde. Brug endelig stigen til at komme op.

Lignende artikler