Aborre jagt i Randers havn

Når man er lystfisker, ja så går det ikke altid som man håber. Nogle gange vil det bare ikke lykkedes. Det må man jo bare acceptere og så engang imellem glæde sig over andres held.

Forleden var vi en tur på Randers havn, i håbet om, at vi kunne finde nogle aborrer. Det kunne vi se ikke.

Fiskede et par timer uden et eneste hug. Vi kunne stå og se på en stor ørrede, som engang imellem sprang ud af vandet. Men bide på, det ville den ikke.

På et tidspunkt, kommer en mand, sammen med 3 drenge på 8 – 10 år. De snakker og hygger. Den ene dreng kaster et sildeforfang ud og i et af de første kast, trækker han en aborre op.

De andre drenge fiskede med orm. De hev også aborre op. Dejligt at se, at de havde held med fiskeriet, selv om, at det var små aborrer som kom op.
Men de havde glæden ved at fange fisk. Så kunne vi jo stå der og se misundelig til 🙂

Vi fiskede bl.a. med jighaler efter en bombarda. Det plejer at give fisk, men ikke lige den dag. Jighaler og bombarda har vi normalt god succes med til aborre.

Randers havn er normalt et godt sted til aborre. Nogle gange har vi også fisket i åen ved den blå bro ved regnskoven. Der er også gode pladser.

Grej, som vi bruger til aborre, er typisk jighalerne, men også prop og en enkeltkrog med regnorm virker. Derudover kan man bruge blink, spinner, gerne med kraftige farver. Derudover er der mange, som fanger dem på fluestang. Vi har nogle gange sat flue på, istedet for jighalen og så fisket med flue efter bombarda.

Fisker man med fluestang ved havnebassinet, så skal man hele tiden holde øje med om der kommer folk bag en. Der er mange mennesker, som går langs vandet. Det ser sjusket ud, hvis man kroger en forbipasserende.

Man kan jo så bare finde et gammelt billede af en aborre 🙂

Lignende artikler