Hvor kan man fiske fra land

Jeg møder af og til nogen, som har lyst til at komme ud og fiske i fjorden, men som holder sig tilbage, fordi man er usikker på, hvor tager man hen,  hvis man ikke har vadeudstyr eller båd, men blot ønsker at komme ud og fiske, hvor man kan stå i almindeligt fodtøj, hvor tager man så hen ved Mariager Fjord?

Jeg vil her prøve at beskrive nogle af pladserne. Det er pladser som, enten jeg kender, eller pladser som er anbefalet af fiskevenner.

Hvis vi starter i Hobro og bevæger os mod øst, kan jeg foreslå:

Skovsgård hage. Fra Ørnedalen går man langs stranden til hagen. Her er rimelig vanddybde og ørreder og hornfisk kommer tæt på land. Der er ca. 1 km at gå fra Ørnedalen.

Bramslev Bakker. Man kan køre ned til fjorden. Det koster lidt bompenge, men man kommer tæt på fjorden og her er også rimelig vanddybde og gode fangst muligheder fra stranden.

Kongsdal havn. På grusvejen mellem Kongsdal havn og Kongsdal lystbådehavn er et godt stykke, hvor man kan står på stenene. Her er god vanddybde og gode muligheder for hornfisk og ørrede.

Hadsund havn. Her fisker man i sejlrenden. Der kan være en del strøm og nogle gange en del tang m.m. i vandet. Men gode muligheder for fangst. Havnen er på nordsiden af fjorden og nem at komme til gennem Hadsund by.

Havnø. Et godt sted til både trækkende ørreder og hornfisk. Tidligere blev der fanget mange fladfisk der. Tror ikke at det er så hyppigt der fanges flade, men også et godt sted for hornfisk og ørrede. I sensommeren burde man også kunne vriste et par makreller fra fjorden der.

Als Odde. Her kan man fiske fra molen. Det kan dog være lidt bøvlet hvis vagervæsnets både ligger der. Det er ikke så tit det sker, så de fleste dage er der plads til at fiske fra molen.
Der er ofte en del strøm og en del tang m.m. som drøner forbi.

Øster Hurup. Det er oplagt at fiske fra molen på Øster Hurup havn. Her er mulighed for flade, hornfisk, ørreder og makreller. Her fanges også mange fjæsinger, så pas lige på ikke at blive stukket. Kan være farligt.

Ud over nævnte, er der masser af pladser, hvor man kan gå ned til fjorden og fiske. Men hvis man ikke kender forholdene,- hvis der ikke er rimeligt vand, så man bare står og hiver muslinger ind, ja så kan det hurtigt blive en dårlig oplevelse. De steder jeg her nævner, kan man fortrinsvis nemt kaste ud på en rimelig vanddybde, så der også er en mulighed for at få fisk på krogen.

Hvis du har kendskab til pladser hvor man kan fiske tørskoet, så giv mig gerne en mail, eller en bemærkning i kommentarfeltet.

Jo flere der får en god oplevelse med et par fisk,- jo bedre. Der er også lidt nemmere at arrangere en familietur, når det er muligt at stå på land og fiske. så jeg håber at flere kommer ud og får en god oplevelse med fiskeriet.

Knæk og bræk.

Lignende artikler